tirsdag 27. mars 2012

Fair Game

I går kveld var jeg sliten etter trening og trengte å slappe av i sofaen.  Hva gjør man så når både tv og internett på hybelen har hoppa ut?  Jo, jeg fant ut at jeg hadde jo en usett film liggende!  Lykke!
Fair Game, produsert i 2010 og med Naomi Watts og Sean Penn i hovedrollene.  Dette skal være en film basert på en sann historie og Dagbladets anmelder kalte filmen "Et smart politisk drama".
Etter 9-11, så gikk USA til angrep på Irak.  Påskuddet var påstått produksjon av masseødeleggelsesvåpen.  Irak skulle visstnok være farlig nær ved å sette sammen en atombombe.
På denne tiden jobbet Valerie Plames som agent for CIA og var sterkt involvert i etterretningsarbeidet forut for påstanden om Iraks atomvåpenproduksjon.  Hun kunne ikke se noen spor som tilsa at Irak skulle være i nærheten av å lage slike bomber.  I sin søken etter flere svar engasjerer hun sin mann, tidligere ambassadør Joe Wilson, til å oppsøke sine kontakter i Niger for å høre om det er blitt solgt noe uran til Irak.  Wilson finner ingen slike spor i Niger.  På tross av at ingen etterretningsspor peker mot atombombeproduksjon i Irak, velger altså Det Hvite Hus å gå til krig mot Irak.  På grunn av atomvåpenproduksjonen i landet...  Dette gjør Joe Wilson sint.  Han skriver et lengre innlegg i New York Times hvor han redegjør for sitt syn om å gå til krig uten en god nok grunn for det.  Represalien fra Det Hvite Hus blir at Valerie Plames blir navngitt og angitt som spion.
Hun mister jobben, blir forfulgt av journalister og hevngjerrige, hennes kontakter og operatører i utlandet blir satt i livsfare og alle de bevis hun hadde samlet som ikke kunne vise til noen atomvåpenproduksjon blir slettet, glemt eller klassifisert materiale ingen har tilgang på.  Dette blir en kamp om troverdigheten til hennes mann.  Først vil ikke Plames kommentere sin manns angrep på den amerikanske politikken, men når det ender med å gå ut over deres ekteskap, så bestemmer hun seg for å fortelle sin side av historien og vitner i en rettssak mot flere viktige personer i visepresidentens stab og de blir dømt for å ha navngitt henne og prøvd å skjule beviser.




Jeg synes filmen var bra!  Og ganske engasjerende blir den også når man veit den stammer fra en sann historie.  Vel verdt en titt for de som ikke har sett den!

54. Se en ny film per måned (30/36) <-- Ligger greit i rute her!
15. Trene minst en gang i uka, hele perioden (37/156) <-- Langt igjen, men sjekk jeg begynner å få opp tempo a!  Trente 2 timer i går kveld, vært på spinning på morran i dag FØR skolen og skal ha 2 timer trening i kveld.  Puuuha!

Ingen kommentarer: