onsdag 17. august 2011

Spania rundt -2011

Det å beskrive følelsen av å dra fra pissregn og 12 grader på Gardermoen, for så å sove litt og våkne opp til 30 grader, palmer og sol er vanskelig!!  Kan ikke si så mye anna enn DIGG!!  Mandags morra 8 august landa vi 8 jenter på flyplassen i Barcelona, klare for sommerens heisatur!  Også for en heisatur det blei!
Spanjoler, sangria, bitching, roadtrip, øl, hester, sol, shopping, en ire og en tysker, clubbing, kaos, koffertstjeling. ALT i en skjønn forening har gjort detta til en av de beste feriene noensinne.  Tusen takk til Emilie, Kine, Karoline, Trude, Fanny, Lea og Timmie for knallbra selskap på en vill vill tur! 
Vi starta mandag og tirsdag på beachen i Barcelona.  Lærdom herfra; hold på verdisakene dine, kom TIDLIG til stranda -den blir fort stappfull, bruk solkrem og se opp for kråkeboller!   


Sånn som dette går det når man tråkker på ei kråkebolle.  Lea fikk 13 pigger rett inn i foten og de satt godt!  Da er det bra å ha doktor Annick tilstedet.  Ved hjelp av øyebrynspinsett, neglesaks, sikkerhetsnål og vodka for desinfisering, så fikk vi alle piggene ut!  Snille Jose fikk tak i no krykker gjennom en kamerat og da var Lea omtrent så god som ny!  Men det skal sies at hu brukte de krykkene for det de var verdt altså!!  Hvor mange gratis drinker gav de krykkene deg Lea?  Der du satt og dingla med beina på bardisken.... ;) 

Kine var vel kanskje den mest erfarne Spaniafareren blant oss.  Derfor fikk hu også lov til å bestemme at vi alle skulle drikke sangria. Etter en lang dag i sola, med lite å spise og en flyreise i kroppen går deilig kald og frisk sangria lett ned.  To svære mugger blei fort tømt og da ser man lett slik ut.  Bortsett fra at detta bildet er tatt FØR sangriaen kom på bordet!! 




Denna maten her kan man ikke klage på!  Rå, marinert kalvekjøtt med parmesanost på!  DIGG!!  De andre jentene så rart på meg når jeg bestilte Carpaccio, men de var bra misunnelige når jeg fikk den!  Og detta var bare forretten!  Jeg elsker å spise MYE og GODT når jeg er på tur!  Hovedretten var pastaputer med krydra kjøttfyll og blåskimmelostesaus.  Nam!!  Desserten var no type butterdeiginnbakt vaniljeis med sjokoladesaus på.  Jeg hadde ingenting å utsette på detta måltidet anna enn at jeg var så mett at jeg nesten ikke klarte å gå hjem til hotellet! 


Etter mandag og tirsdag i Barcelona, så leide vi bil!  Og for en bil!  Vi var en stund i tvil om vi skulle dra til Madrid, eller om vi skulle kjøre rett til Bilbao.  Denna ferien har ikke vært plaga av for mye planlegging akkurat.  Hotellet i Barcelona fiksa vi på flyplassen når vi landa der.  Men avgjørelsen om å kjøre til Madrid blei kjapt tatt når vi fikk inkludert fri kilometerstand og fri forsikring på bilen og Jose ringte og sa han hadde en leilighet ekstra i Madrid som vi kunne låne!  Da sa det seg jo selv at vi bare måtte dra!

Og for en leilighet!  I øverste etasje med en balkong nesten like stor som selve leiligheten og et badebasseng!  Så der benka The Norwegian Topless Bikini Team seg!  Knællers!  Og jeg blei så solbrent på høyre puppen som den aldri har vært vært!  Vi snakker ikke rød eller rosa, men fluoriserende!!  Anyways, vi kosa oss i leiligheten, skapte nok litt sinna naboer for Jose, men litt må dem jo tåle.  hehe... 

Onsdagskvelden tok Jose og to kamerater av han oss med ut på byen i Madrid.  Bare et beskrivende ord for detta: KAOS!!  Men sykt, sykt gøy!  På første utestedet møtte vi brødrene Matheu, to gamle studentryttere og de slo følge med oss resten av kvelden.  Og det trengtest!  For 8 gale norske damer på tur i Madrid var visst ikke veldig enkelt å holde styr på.  Men vi kom oss nå rundt da, Lea og jeg forvilla oss opp på no VIPavdeling og nekta å skjønne hva vaktene sa, de kunne jo ikke engelsk!  Resten av følget blei nekta inngang, vi dro videre på en fancy plass hvor, visstnok, haugevis av kjendiser var.  Men hvem bryr seg om spanske realityfolk?  Til slutt kom vi oss tilbake til leiligheten og fikk tatt non nattbad med naboer hengende ut av vinduer klagende på støyen og nachet varte til 6-7 på morran!  Kl 9 satt brødrene Matheu i bilen på vei til Bilbao....

Vi fulgte ikke så tett etter...  Etter en langsom morra og litt shopping i Madrid, så satte vi oss alle i bilen og kjørte mot Bilbao!  On the road again!  Bilturer over så mange timer, med så mange damer stua sammen, det gir mange rare situasjoner...  Merkelig nok, så blei ikke høytalerne sprengt, men godt varme var de nok.  Vi sang, hylte, sloss, sov og herja.  Timmie var ikke alltid like heldig foran kamera og Trude kjørte bil som en helt!  Det gjelder å holde humøret oppe på sånne lange turer.  Og det mener jeg bestemt at vi klarte.

Vel fremme i Mungia, en liten by nordøst for Bilbao, så møtte vi alle våre studentryttervenner!  Kjempestas!  Vill festing fra første sekund og ingen skal få sagt at Team Norway ligger på latsida!  Kine og jeg viste oss som de erfarne traverne vi er og holdt ut til siste slutt!  Og bare se på bildet så fin og brun jeg er blitt!!  Ok da, irske Declan er ikke mye å skryte av, som ire kan han jo fysisk ikke bli brun, men Kine, hu er født neger!  Og se hvem som er brunest av oss to!!  Dec likte forresten bilen vår veldig godt og gav den navnet "Fergall the Ford".  Vi kalte den bare russebilen, da den hadde visse likheter med en sådan bil...

Så kom den store kvelden; gallakvelden!  Hvert eneste studentstevne har en gallakveld, hvor jentene tar på seg fine kjoler, høye hæler og gutta stiller i smoking.  På menyen var det fri bar og tapas fra stående buffee i store mengder!  Gravlaks, bacalao, mosa kjøtt, friterte grønnsaker, osteboller, reker og krabbe.  Alt sammen servert på et kjempefint slott på toppen av en åskam.  Var visst et 5stjerners hotell og greier.  Når vi kom dit var det også en bryllupsfest der og helt ærlig, jeg tror ikke jeg kan tenke meg finere plass å gifte seg på!  Det var så utrolig.  Dessverre var det ganske mørk allerede når vi kom dit, så det var ikke så lett å få tatt noen fine bilder av slottet.  At slottet var så digert at vi sleit med å få det inn på et bilde, hjalp jo heller ikke så mye...

Det må jo sies at Team Norway bonda ganske mye med Team Spain denna gangen.  Derfor fikk også to av dem lov til å snike seg inn på bildet av laget vårt...  I bakgrunnen kan slottet skimtes, da dette bildet er tatt på trappa opp til slottet.  Hele trappa var KJEMPELANG og omkransa av trær og pent klipt gressplen, så blei det som en fin fin allé opp til plassen utenfor hovedinngangen.  Jeg blei så imponert over denna plassen!!  Vakkert er en underdrivelse!!

Dagen etter gallaen er det alltid tid for finaler.  Det er en litt trist dag.  For det betyr at helga nærmer seg slutten.  Så der stod vi da og så på finalene.  Spanjol som vant sprangen og ei engelsk jente som vant dressuren.  Assisterende TD kom bort og gav med en konvolutt med resultatene i, jeg gadd ikke åpne en gang, for regna egentlig ikke med at vi hadde gjort det no sånn videre bra.  Men gjett hva!!  Jentene hadde klart en 2. plass!!! som lag!!  KONGE!!!  Kun slått av England.  Men de slo store rytternasjoner som Irland, Belgia, Tyskland og Holland!  Kjempestas!!  Kjempestolt av dem!  Og kombinert (sprang og dressur) så fikk de 5. plass sammenlagt.  Veldig bra det og!

Den obligatoriske fotograferinga av alle som var tilstedet blei gjennomført og så var egentlig stevnet over.  Trist, tomt og deprimerende.  Så mye moro som vi har hatt i helga!  Savner allerede alle de sprø og hyggelige vennene!  Men vi sees igjen!  Blir kanksje ikke til stevnet i Italia, men til England på nyttårsaften skal man nok få til!  Selv om man ikke møter disse folkene så ofte, så er de helgene man møtes i løpet av året så intense og hyggelige at jeg trygt kan kalle dem noen av mine beste venner! 

Når stevnet var over, så var det bare å kaste seg inn i bilen igjen og ut på veien mot Barcelona.  Nok en gang blei det en del ablegøyer i bilen, men stemninga var påtagelig mer rolig og prega av non slitne norske kropper!  Men igjen holdt vi humøret oppe og holdt Spydebergsekspressen Trude med (godt?) selskap!  Bedre sjåfør skal man leite lenge etter!  Og nei, det var nok ikke bare Timmie som var litt uheldig med bildene vi tok i bilen...

Hvis noen var i tvil; vi kjørte langt denna uka!!  Nesten 1600km!!  Men så har vi da også fått sett en del av Spania, blitt godt kjent med hverandre og fått opplevd en hel del!  En ting er sikkert; Spania var bra og vi kommer tilbake!!
En sånn tur hjelper jo som regel litt på to-do-lista mi og da:

32. Spise fisk en gang i uka (40/156) --> vi fikk masse fisk og jeg var flink og både smakte og spise!
37. Besøke en venn som bor langt unna hvert semester (3/6) --> besøker Jose i Madrid må jo regnes som langt unna!
38. Delta på minst 2 SRNC-stevner i året (3/6) --> AIEC SRNC Spain 2011!!
39. Oppleve Madrid --> Done!  By day and by night!!
40. Feriere utenlands minst to ganger per år (4/6)
48. Besøke et nytt land i året (3/3) --> bryllup i Polen og nå reise i Spania!
74. Skrive et brev i uka (61/156) --> 15 postkort er blitt sendt
90. Gå i et bryllup --> tar med denna her når jeg allikavel oppsummerer litt, Tonje & Edvards og Brodern & Eikes brylluper er blitt feira i sommer!

Ingen kommentarer: